Lekkage probleem koelvloeistof

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Tour
Type
Uitvoering
1.4-16V Arizona
Bouwjaar
2006
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
309
Gepost: 23-05-2020 09:45
Professional

rdvproblems

Directeur / eigenaar
Ijzer, metalen & auto ( onderdelen ) R. De Vries
Anders/Overig

Lid sinds: 04-02-2020
6 bijdragen

Hallo, de auto verloor koelvloeistof en dit leek te komen bij de egr aan de onderkant rand  die als je voor de auto staat aan de rechterkant tegen de cylinderkop aanzit met 6 boutjes . 4 om tegen de kop en 2 voor de RVS buis erop te monteren. Dit is allemaal fris gemaakt en nieuwe orginele pakking ertussen. De oude leek ook niet fris dus dit leek het wel te zijn. Maar alles netjes weer in elkaar en op moment volgens autodata reparatiegegevens die wij hanteren. Ik weet 100% zeker dat dit goed zit.

 

Dus auto weer in elkaar. Nieuwe koelvloeistof erin en ontluchten tot alles klaar was dus de auto loopt gewoon weer en heeft wel een uur gelopen stationair wanneer hij klaar was. Fan sloeg mooi aan net over de 90 graden en werkte allemaal perfect. Even testritje gemaakt en na de tijd gecontroleerd en alles mooi op peil en geen lekkage.

 

Nu dag later. Lekt hij weer ergens aan die zijde en het lijkt net of komt het achter het huis van de oliefilter vandaan daarachter want je ziet drupjes bij de voorste rand van waar de versnellingsbak tegen de motor komt. Dus het lijkt hetzelfde probleem te zijn nu die niet is opgelost. Als ik met de lamp eronder langs schijn lijkt het niet of komt het uit de buurt van het gedane werk. Dat lijkt droog op het gezicht maar hij verliest toch koelvloeistof. Het gaat niet heel gek maar lekt een heel klein beetje wanneer hij loopt en dus circulatie is en druk.

Mijn vraag is: wat zou dit nu kunnen zijn en waar komt waarschijnlijk die lek vandaan? Er zit verder niks aan die zijde wat zou kunnen lekken en alles is bekeken en nagekeken maar zou niet weten waar dit opeens weer weg komt.

 

Of zou de motor een lekke koppakking hebben? Dat het of tussen de kop wegdrupt aan de buitenkant ergens achter het oliefilter huis of iets of dat er zoveel druk komt met rijden dat hij het langs een slang drukt. Als ik stilsta zijn de slangen niet hard dus dat lijkt me niet het geval. En kan ook geen lekke in een slang vinden waar het drupt of iets.

 

Wie heeft zoiets een keer eerder meegemaakt en denkt te weten waar dit lek wegkomt?

 

Dan kunnen we het oplossen en anders blijft het zoeken.

 

Gr rené

Gemeten

Egr, slangen, radiateur bovenin, ontlucht, gereden, kachel leidingen, leiding naar reservoir enz enz

Uitgelezen met

Foxwell Elite pro 2020 en recent geupdate

Foutcodes

Geen foutcodes in module

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.