Automaat schakelt niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Vectra
Type
Vectra-B
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997/6
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
2336
Gepost: 06-02-2013 17:28
Professional

DHZTwente

Eigenaar
DHZ Twente
Anders/Overig

Lid sinds: 13-12-2012
50 bijdragen

Ik heb hier een Vectra B 2.5V6 staan waar ik een probleem mee heb waar ik totaal niet uit kom. Probleem is dat de automaat in de 4e versnelling blijft staan. De foutcode wat hij aangeeft is selector schakelaar verkeerd signaal. Selector schakelaar vervangen maar het probleem is nog steeds aanwezig. Ook kreeg ik een fout op de uitgaande toerental signaal. Deze is ook vervangen maar soms komt de foutcode terug.Om uit sluiten dat het in de sensor zit hebben we de ingaande en uitgaande sensor vervangen, maar de fout blijft terug komen op de uitgaande.

Na wat meetwerk kwamen we er achter dat er kortsluiting in de motorkabelboom heeft gezeten, dus de complete motorkabelboom is vervangen. Helaas bleef de storing er in zitten. Stuurapparaat vervangen, ook zonder resultaat. Als ik de auto op contact heb staan en ik reset met Op-com is de fout weg en kan ik in de data zien dat de selector werkt, echter tussen het wisselen van de standen flitst er "storing" in beeld. Data geeft dan dus bijvoorbeeld aan N--Storing--P hij blijft dan niet in storing staan. Zodra ik de auto start en de stand wissel springt de storing er gelijk in. Ik kan onder het rijden wel versnellingen wisselen met 1-2-3- en dan schakeld de auto ook zonder problemen. Alleen in de D stand blijft de automaat in de 4e versnelling staan. Ik zag ook in de data dat de temperatuur sensor op -50 staat. Heeft iemand een soort gelijk probleem gehad? Morgen zal ik de auto even weer aan de opcom hangen en hier een aantal foutcodes posten.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken