Niet starten Opel Vivaro (Tecshift)

Opel
Merk
Opel
Model
Vivaro
Type
Vivaro
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
307
Gepost: 16-05-2020 20:49
Professional

DGO

Directeur / eigenaar
DGO Motorsport
Anders/Overig

Lid sinds: 23-11-2017
8 bijdragen

Hallo,

 

We hebben een Opel Vivaro 2,5 Diesel (107kw) uit 2009 binnen gekregen. De eigenaar heeft de wagen nog maar enkele dagen en vertelde dat hij tijdens het rijden even moest stoppen (wagen is blijven draaien). Daarna kreeg hij hem niet meer in versnelling. Vervolgens legde hij de motor stil en kreeg hij hem niet meer gestart.

Ik heb de wagen uitgelezen met de KTS en Snap-On. Hierbij kwamen er geen fouten naar boven. Ik hoor de pomp van de Tecshift draaien als de deur wordt geopend. In datalogger lees ik een pompdruk van 42bar (Had hier op het forum gelezen dat deze boven de 35 moet zijn). Ik heb de starter al overbrugd en dan start de motor en blijft deze ook draaien. Hierna zijn er nog steeds geen foutcodes. De remschakelaar lijkt mij recent vervangen. Het reservoir op de Tecshift staat op niveau.

Ik heb de wagen al eens in versnelling gezet en dan ging hij niet meer in N. Na lang proberen lukte dit toch.

Iemand hier al problemen mee gehad? Zijn er bepaalde startvoorwaarden? Schema van het startsysteem is ook welkom.

Alvast bedankt!

Gemeten

Pompdruk: 42bar Niveau reservoir: ok

Uitgelezen met

Bosch KTS, Snap-On

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.