Ongelijke slijtage achterremblokken

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Zafira
Type
Zafira-B
Uitvoering
1.9 CDTi Cosmo
Bouwjaar
2006
Brandstof
Diesel
Reacties
17
Bekeken
428
Gepost: 08-04-2022 10:14
Professional

GeeJee007

Autotechnicus
GeeJee Autotransport reparatie
Anders/Overig

Lid sinds: 31-10-2020
31 bijdragen

Hallo Forumleden,

Ik zit met een vraagteken boven mijn hoofd nadat ik hier een klant heb met een Zafira waarvan de achter remblokken ongelijk afslijten, met ongelijk bedoel ik zuigerzijde slijt meer dan wielzijde aan beide kanten.

Ik dacht eerst oww de geleiders van het remzadel zitten vast maar dit was niet het probleem. nadat een remklauw bleef hangen heb ik deze aan beide kanten vervangen, probleem met de klauwen opgelost maar het ongelijk slijten bleef na meerdere keren het checken van de remklauw geleiders heb ik toch maar de remzadels vervangen dus alles is nieuw achter en ja hoor nog steeds slijten de blokken aan de zuiger zijde harder dan die aan de wielzijde en dan niet een klein beetje binnenzijde zijn aan vervanging toe terwijl de wielzijde nog meer dan genoeg en bijna nieuwe blokken heeft.

Kan dit door de remdrukverdeler komen of door het abs systeem? Iemand een idee?

Gemeten

Remklauwen en zadels vervangen wielen lopen los dus geen hangende remblokken

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.