Rauw motorgeluid in eerste 20 seconden

Opel
Merk
Opel
Model
Zafira
Type
Zafira-B
Uitvoering
1.6 Design Ed. 7p.
Bouwjaar
2013
Brandstof
Benzine
Reacties
19
Bekeken
689
Gepost: 01-05-2022 11:42
Professional

Corne3783

Lid sinds: 29-01-2014
10 bijdragen

Beste vakgenoten,

Ik heb een vraag over mijn privé auto betreft een Opel Zafira-C Tourer (hierboven kan alleen zafira -b geselecteerd worden, deze motor word ook toegepast in de insignia en astra)

Deze heeft na het starten soms (niet altijd) een rauw geluid, door met een stethoscoop te luisteren constateer ik dat het geluid voornamelijk uit de distributie (ketting) komt. Maar als ik tijdens het voordoen van het probleem in de eerste 20 sec. na het aanslaan het toerental verhoog hoor je ook de turbo licht fluiten. Als de motor ca.2minuten draait of warm is hoor je niks je hoort de distributie ketting niet lopen turbo niet fluiten. Onlangs met dit probleem naar Oostenrijk en Frankrijk in de bergen gereden nu ca. 6.000km verder. Geen verergering of olieverbruik. Ook tijdens start/stop loop geen bijgeluid bij opnieuw starten/aanslaan

Mijn vraag aan jullie:

  • Zou dit een oliedruk regeling "probleem"kunnen zijn? Er zit een oliedruk regelklep gemonteerd
  • Distributie versleten?
  • Product eigenschap van A16XHT 1.6SIDI motor
  • Andere opties vanuit jullie expertise.....?

 

Gemeten

Geen foutcodes Fuel trim staat op SHT en LFT tussen 0-2% Misfire detectie op 0 Absolutedruk klopt met verwachting

Uitgelezen met

Autel en BrainBee connex

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.