Niet aanslaan/ wel aanslaan hevige rook en bijna geen vermogen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Merk
Overige merken
Model
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997
Brandstof
Diesel
Reacties
14
Bekeken
14393
Gepost: 20-12-2007 12:36
Professional

Lennart20

Lid sinds: 20-12-2007
75 bijdragen

Hallo beste mensen,

Wij hebben een Iveco uit 97 met turbo. 130.000km gelopen. Twee weken geleden nog ongeveer 300km gereden zonder problemen.(niet roken) Vanaf toen tot eergister niet meer mee gereden. Toen ik eergister weg wilde rijden reed ik achteruit en sloeg de motor af. Ik kreeg hem niet meer aan de praat. Ik heb gewoon voorgegloeid. Op een gegeven moment nog de accu leeggestart. Het viel me op dat er witte rook uit de uitlaat kwam tijdens het starten. Dit werd nog even benadrukt door de buitentemperatuur van +/- 0 graden. De rook is niet zwart of blauwgekleurd en de olie is netjes op pijl. We hebben 100% zeker diesel in nederland getankt. Koelvloeistof is ook netjes op pijl en niet het vermoeden dat het de koppakking is, want dan hadden we het twee weken ook wel moeten merken en de rook ruikt door ook niet naar.

Gister nog eens geprobeerd en na 10min. starten liep hij eindelijk (maar nogsteeds roken). De motor liep heel slecht hevig trillen ect. Hij trok wel redelijk op, maar het werd steeds slechter namate de motor warm werd. Ik heb in de 1 gereden en volgas, maar meer dan 2000rpm maakte hij niet. Heel af en toe schoot hij weer hoger in de toeren.(de motor was bijna op bedrijfstemperatuur) Wat kan het allemaal zijn? verstuivers???, brandstofpomp, iets verstopt?, turbo (hebben de inlaatbuis vanuit het luchtfilter naar de turbo even losgehaald, zat klein beetje normaale speling op de turbo as, en zag geen olie? herkend iemand dit?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken