Ruitensproeiers en claxon werken niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
206
Type
206
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Benzine
Reacties
26
Bekeken
925
Gepost: 16-02-2021 09:34
Professional

martinvanb

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 09-05-2008
158 bijdragen

Beste collega's,

 

Hierbij een probleem met een 206 waar ik even niet uit kom.

Het ruitensproeiermotortje die voor en achter moet sproeien krijgt geen spanning bij bediening, ook krijgt de claxon geen spanning bij bediening.

Op de stekker van de sproeiermotor heb ik 2 draden waar allebei massa op staat, op de stekker van de claxon heb ik 2 draden waarvan er 1 massa heeft en de ander niks.

Op de 2 zekeringen in de zekeringkast in de motorruimte, nummer, F14 ruitensproeier en F13 claxon, heb ik gewoon spanning staan.

De stuurkolom schakelaar heb ik vernieuwd omdat daar wel meer problemen mee zijn, maar probleem is niet opgelost.

Ik zit in de autodata te kijken en zie dat er via de zekeringenen F14 en F13 ( zekeringkast in de motorruimte ) spanning gaat naar diversen relais, deze relais worden aangestuurd vanuit een mutifunctie regelmodule.

Nu is mijn vraag, bedoelen ze met deze multi functie regelmodule de BSI, en zo ja zitten deze relais in de BSI of in de zekeringkast in de motorruimte.Weet er toevallig iemand of er meer problemen zijn met tegelijk uitvallen van ruitensproeiermotor en claxon in combinatie met een defecte BSI ?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen