Waarschuwying STOP, koelvin draait volop, temp.meter voluit

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
206
Type
206
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
3198
Gepost: 03-02-2015 17:26
Professional

Benzineman


Universeel

Lid sinds: 03-08-2011
17 bijdragen
Collega's goedemorgen, Ik ben hier al een poosje bezig met een auto welke door een collega bij mij is neergezet. De klacht is dat de koelvin constant blijft lopen (samen met het rode lampje en met een meter welke hoog staat) als de motor aan is. De foutcode welke ik heb uitgelezen is P0116 Ik kan de koelvin (op beide standen) aansturen met de testkast. De druk van het aircosysteem was in ruststand (voglens de parameters/testkast) veel te hoog (niet rond de 5 bar) dit heb ik gecontroleerd met de meterset van de aircomachine, die gaf wel 5 bar aan. Dus drukschakelaar vv., helaas zonder resultaat. ECU Sagem opgestuurd naar AC-tronics (bekende klacht van dit motorstuurapparaat kan zijn dat de koelvin continu draait) ECU teruggeplaats, helaas zonder resultaat. Bedrading van de groene tweepolige koelvloeistoftemperatuursensor gecontroleerd (deze sensor met thermostaat is door collega al vv.) De relais en bedrading van de koelvin gecontroleerd, de weerstand gede- + gemonteerd; koelvin bleef uit! Nieuwe weerstand gemonteerd en voertuig div. malen warm laten lopen, div. proefritten gemaakt en alles werkt nu naar behoren. Na een paar dagen hoor ik van collega dat auto niet goed is. Ik proefrit gemaakt van ruim een uur, géén problemen. Volgende avond weer proefrit gemaakt van een uur en nu net voor thuiskomst gaat meter weer omhoog, stop lampje aan en koelvin weer op volle toeren. Op dat moment is de motortemperatuur via de parameters van de testkast 41 graden (buiten was het rond het vriespunt) Ik heb de bedrading doorgemeten en eigenlijk zit ik een beetje klem.

Gemeten

Koelvloeistofsensor (groen) = door collega reeds vv. Thermostaat = door collega reeds vv. Druksensor airco vv. ECU Sagem laten testen door AC-tronics Weerstand koelventilator (radiateur) vv.

Uitgelezen met

Launch X431 PAD

Foutcodes

P0116

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken