motor loopt langzaam warm

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
207
Type
207
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/2
Brandstof
Benzine
Reacties
13
Bekeken
520
Gepost: 24-09-2019 12:09
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
44 bijdragen

Beste mensen, hierbij een 207 met ouder type 1.4 16V motor die langzaam warm loopt. Met name in de file en met airco aan loopt de temp langzaam op.

Bij eerste binnenkomst met de auto proefgereden maar geen rare dingen te vinden. Koelsysteem bouwt geen druk op en staat en blijft mooi op peil. Geen storingen enz enz dus uiteindelijk maar thermostaathuis met ingebouwde sensor vernieuwd. Uiteindelijk zonder resultaat.

Bij tweede binnenkomst naar live data gekeken. Temp meter en live data kloppen met elkaar. Koelvin hoor je en zie je in twee trappen werken. Het valt wel op dat met de temp net boven de 90 graden de tweede trap al ingaat. Maar met stilstaande auto en 3000 rpm komt ie maar moeizaam tot aan de 107 gr. Maar gisteren met een proefrit in de file heb ik zelf gemerkt dat ie langzaam aan naar boven klimt. Gezien de korte file kwam ie niet hoger dan 115 gr maar dat ben ik van zo een auto niet gewend. Overigens valt op dat als je daarna weer kan rijden de temp veel te langzaam daalt. Je zou zeggen dat met de rijwindkoeling ie snel weer naar 90 graden gaat.

Zelf zou ik op dit moment misschien alleen de radiator of heel misschien zelfs de waterpomp verdenken. Maar aangezien ik hier nog nooit problemen met andere auto's mee heb gehad blijft het een gok.

Ik was niet van plan om onderdelen op de gok te blijven vernieuwen dus alle suggesties zijn welkom.

Alvast bedankt!

Gemeten

Geen foutcodes

Uitgelezen met

Autel Maxisys

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.