Koelfan probleem 306

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
306
Type
306
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001/3
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
4155
Gepost: 16-11-2011 13:32
Professional

Manick

Eerste Monteur
Universeel

Lid sinds: 08-05-2011
112 bijdragen

Beste Mededenkers

 

heb hier een Peugeot 306 Break staan van 2001 met het volgende probleem

Auto kwam binnen met MM lampje aan, uitgelezen kwam naar voren koeltemp sensor. Goed afspraak gemaakt om deze te vervangen. Zender vervangen storing gewist probleem op gelost dacht ik, maar schijn bedriegt. Als ik de auto start blijft het lampje STOP op het dashboard branden en na uitlezen is er geen storing in het systeem maar met parameters zie ik dat de koelvloeistof op -40 staat aan geven.

dus dan maar gewoon om het makelijk te doen de andere tempratuur sensor vervangen met 3 aansluitingen, maar dat mocht ook niet baten.

Nu is het zo zodra ik het contact aan zet van de auto beide ventilatoren zo hard als ze kunnen draaien ook als ik de stekkers los trek van beide sensoren, en als ik het contact uit zet draaien ze op lichte snelheid rond ongeveer 3 min dan zijn ze uit.

 

hebben deze ventilatoren een relais die ze aanstuurd of door een aparte module ergens in de auto

de auto heeft een Airco systeem

 

alvast dank voor het meedenken

Uitgelezen met

Megamax Guttman

Foutcodes

Koel temp sensor

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen