airbag resetten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
307
Type
307
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
11266
Gepost: 08-01-2008 13:31
Professional

uniprofi

After sales manager

Lid sinds: 08-01-2008
168 bijdragen

Hallo,

Ik heb hier een probleempje met een 307 van 2003. bij deze 307 schoot de richtingaanwijzer van rechts naar links bij het terugdraaien van het stuur. een vaker voorkomend probleem. Hiervoor een andere stuurkolomschakelaar gemonteerd. Probleem opgelost. Alleen met het monteren van de gedemonteerde onderdelen, hebben we 1 stekker niet goed aangesloten. Kan gebeuren. Storing airbag was het gevolg. Stuur en airbag na demontage weer goed aangesloten. Alle stekkers goed aangesloten. Alleen de airbag blijft storing geven. Komt dit nu omdat de storing in het geheugen zit, en hoe moet dit dan teruggezet worden, of komt dit omdat er toch nog een storing inzit. De airbag is niet afgegaan. Ik heb dit meer meegemaakt, alleen na het monteren van een goede airbag (zonder dat deze was afgegaan), ging de storingsmelding vanzelf weer weg.  Op scantools.nl staat een trucje beschreven om een airbagstoring uit de module te krijgen. Heeft iemand hier ervaring mee.Het stond als volgt beschreven:

"Een handig trucje om het foutgeheugen toch te kunnen wissen zonder diagnose apparatuur werkt als volgt, maar werkt steeds minder vaak door toepassing van een ander opslagtype voor het foutgeheugen:

  • Demonteer de massaklem van de accu. Zet de auto op contact, schakel het grootlicht in en wacht een paar minuten.
  • Demonteer de + én - klem van de accu, zet de auto op contact en hou de + en - klem even tegen elkaar aan.

  • Één van de meest voorkomende storingen bij Airbag systemen zijn stekkerverbindingen en draadbreuken. Wees er zeker van dat het hele circuit spanningloos is alvorens reparaties te verrichten aan het airbag systeem. Lees ook ons artikel over "Piekspanningen & Electronica"."

Alvast bedankt voor het lezen.

mvg. J-P

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.