Storing 21381 spanningsvoorziening elektroklep ABS

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
307
Type
307
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/11
Brandstof
Diesel
Reacties
14
Bekeken
4169
Gepost: 07-03-2011 09:01
Topmonteur

Bloemhof

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 22-09-2009
1804 bijdragen

Ik heb een lastig probleem hopelijk kunnen jullie mij helpen, waarschijnlijk zie ik iets over het hoofd.

Klant komt met de auto met de klacht dat het ABS lampje brand. Uitgelezen en er zitten veel storingen in het ABS-ESP unit. Mijn verdenking gaat uit naar de stekker op de ABS pomp en inderdaad die staat vol met water. Een aantal pennetjes van de ABS pomp zijn los geroest en zijn in de stekker achter gebleven.

Ik zoek een gebruikte ABS pomp op en kan die niet in Nederland niet vinden, de auto heeft ook ESP en de meeste zijn alleen uitgevoerd met ABS. In België vindt ik een pomp en laat die opsturen en monteer de pomp. De nieuwe ABS unit is vrij van storingen.

De stekker schoongemaakt, maar niet vervangen en weer op de ABS unit gemonteerd. Er zijn geen storingen meer en de klant krijgt de auto weer mee.

3 dagen later meldt de klant zich weer. Het ABS lampje brandt weer. Er zitten twee storingen in, één dat hij geen can-verbinding kan vinden met de automaat rekeneenheid. Deze auto heeft een handbak en waarschijnlijk heeft de auto waar de ABS unit vanaf kwam een automaat. Maar daar laat hij het abs lampje niet op branden.

Wel op de volgende storing: 21381, spanningsvoorziening elektroklep ABS.

Ik zoek een schema op en controleer de spanningen.

De eerste vier aansluitingen van de pomp zijn twee grote plussen en twee massa's. Deze hebben 12V en massa. Worden gevoed door twee grote zekeringen onder de motorkap. Daarnaast heeft hij nog een kleine aansluiting 12V plus die gevoed wordt door een kleinere 30A zekering ook onder de motorkap.

Alle plus en massa's zijn aanwezig.

Mijn vermoeden is dat de 'nieuwe' ABS unit niet goed is en stuur die op naar AC-tronics.

Ik krijg de pomp retour met de mededeling dat ze nog niet eerder deze storing hebben gehad met deze pomp. Ze hebben de voedings draden doorgemeten en konden terplekke de storing niet opwekken.

Ze konden geen fout ontdekken, maar gaven aan dat dat niet betekend dat de pomp kapot is.

Dan besluit ik toch maar de licht gehavende stekker op de ABS pomp te vervangen. Stad en land afgebeld maar geen stekker te vinden en besluit met de klant een kabelboom te bestellen.

Na een week krijg ik de kabelboom binnen. Deze kabelboom loopt door de hele auto.

Complete kabelboom vervangen. Hierbij vervang je ook de relais blok inclusief de relais. (zit op de nieuwe kabelboom)

Na montage van de nieuwe kabelboom, is de storing 21381 weg uit de ABS systeem. Hoera!

Nadat ik de auto van de brug heb gereden, ping, ABS lampje brand weer.

Uitgelezen: storing: 21381 is weer terug. Help!

Ik denk toch dat de ABS pomp weer kapot is en zal het bedrijf in belgië gaan bellen over eventuele garantie, ruilen.

Het gekke is dat de storing even weg was na het vervangen van de kabelboom. De storing was toen niet meer permanent, dus op dat moment niet aanwezig en te wissen.

Even dacht ik dat misschien de storing op slaat dat de spanning juist er op blijft staan als die er af moet, maar een klevende relais lijkt me niet omdat die nu vervangen zijn bij de kabelboom vervangen.

Maar misschien dat jullie nog iets kunnen aangeven wat ik over het hoofd zie.

Alvast bedankt.

Gemeten

ABS/ESP systeem: Bosch 5.7 (tester geeft 8 aan) Bosch nummer: 0265950075 Storing: 21381 Fout spannings voorziening elektroklep: Meer informatie van tester: Spanningsvoorziening elktroklep niet in orde. Software ABS unit: 012C PSA nummer ABS unit: 1496637080

Uitgelezen met

Hella Gutman

Foutcodes

21381 Spanningvoorziening elektroklep niet in orde

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken