Ventilator met eigen leven

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
308
Type
308
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/3
Brandstof
Benzine
Reacties
15
Bekeken
3241
Gepost: 26-01-2016 17:27
Professional

Jeroen318is

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 07-11-2012
96 bijdragen

Hallo Iedereen,

 

Wij hebben hier een Peugeot 308 1.6VTi in de garage waarbij sporadisch de motor koelventilator volgas begint te draaien, De auto komt binnenkort voor de 3e keer terug zodat we er een keer uitgebreid naar kunnen zoeken.

Er zit totaal geen logica in wanneer hij aan gaat. Airco aan of uit geen verschil.. soms direct naar een koude start volop en stopt pas na auto uitzetten (en blijft dan nog enkele seconden nadraaien) maar ook gewoon terwijl de auto in de opwarm fase zit of op bedrijftemperatuur is.

Er zijn geen foutcodes aanwezig, en actuator testen reageert hij prima op. Ook de meetwaardes zijn telkens goed.. (noe moet ik erbij zeggen in de werkplaats is de klacht nog nooit voorgekomen)

Nu hebben we zoiets ooit eerder gehad met een 207 1.4VTi waarbij de elektrische thermostaat stuk was, maar hier gaf de auto ook een foutcode op.. Dat is nu niet het geval maar de klachten zijn nagenoeg indentiek.. Maar voor we die gaan vervangen dacht ik laat eerst hier eens vragen...

De auto heeft al wel de laatste software update gekregen met de klachten omtrent koude start en gelijk weer uitvallen.. Dit probleem is al verholpen.. Nu alleen de fan klachten nog..

 

Alvast bedankt voor het mee denken.

Met vriendelijke groet,

 

Jeroen 

Gemeten

Foutcodes, Bedrading Visueel voor zover mogelijk (snel), Meetwaardes, Actuatortesten

Uitgelezen met

Bosch KTS570

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.