ABS/ESP storing

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
407
Type
407
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/6
Brandstof
Benzine
Reacties
25
Bekeken
9731
Gepost: 03-09-2013 16:40
Professional

dennisz

Lid sinds: 26-07-2012
11 bijdragen

Auto kwam binnen met ABS storing. Na uitlezen bleek de RA sensor kapot. Sensor is vervangen. Een dag later kwam de storing terug. Na controle op de montage van de nieuwe sensor ging de storing naar LA, en even later beide achterste sensoren.

Beide sensoren zijn vervangen, RA dus opnieuw. Storing blijft er permanent, dus niet te wissen in staan; sensor kortsluiting of onderbreking.

Kabelboom volledig gecontroleerd, is in orde.

Hierna hebben we een soort breakout box gemaakt rechtstreeks bij de ABS module. Als we de Achterste sensoren aansluiten op de aansluitingen van de Vóórste sensoren werken de achterste goed .We zien dan bij de meetwaarden gewoon de snelheid van de voorwielen en we meten dan een prima blokspanning met de scoop. Dus zijn de sensoren en kabels achter goed.

Sluiten we dit andersom aan, dus de voorste aan de achterste bij de module dan werken de voorste niet.

Op de voorste sensoren meten we gewoon 12V op aansluiting 1 van de stekker (actieve sensoren). Op de 2 achterste komt geen spanning, rechtstreeks uit de module gemeten.

Je zou dus denken dat de ABS module gewoon kapot is. Maar inmiddels zit de 3e module erin en er veranderd niets! (wel gebruikte) Bovendien is de originele ABS module naar ACtronics gestuurd, daar werd er niets aan gevonden.

Ook in de andere systemen geen aparte storingen en de software is up to date.

Iemand nog een suggestie?

Gemeten

Sensoren, voedingen van module, software, fouten in andere modules, kabelboom, functietest ESP

Uitgelezen met

Bosch KTS en Autodiagnos

Foutcodes

C5325 en C5335

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken