Auto slaat niet meer aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
Expert
Type
Expert
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
893
Gepost: 29-09-2021 08:11
Professional

Berryweustink

Chef werkplaats
Premio - Schippersstop
Anders/Overig

Lid sinds: 07-07-2017
109 bijdragen

Hallo,

We hebben hier een peugeot expert 2.0 hdi staan die wel rondgaat maar niet meer aanslaat. Hij kwam binnen met het probleem dat hij weinig tot geen vermogen had. Ook bleek dat de turbo en intercooler vol met olie zaten dus de turbo is vervangen evenals de brandstofdrukregelaar. Daarna een proefrit gemaakt met weinig verbetering. Verder bleek dat er erg veel kool in het inlaatspruitstuk zat maar dit wil de klant niet gemaakt hebben, de auto moet lopen en dan wordt ie verkocht. Vervolgens wilde de auto ook niet meer aanslaan. Na een paar dagen nog eens geprobeerd en toen startte hij ineens weer en bleef ook lopen maar na een klein stukje rijden sloeg ie weer af. Auto start nu niet maar wel op remreiniger. Zelf begin ik een probleem met de computer te vermoeden aangezien er steeds andere foutcodes tevoorschijn komen. Iemand een idee?

 

Gemeten

Gecontroleerd: - egr klep -inlaatspruitstuk - zekeringen Vervangen: - turbo - brandstofdrukregelaar - brandstoffilter

Uitgelezen met

Texa

Foutcodes

102 - fluxmeter 1351 - voorwarmrelais 1693 - startverzoek motorregeleenheid d118 - geen communicatie met bodycomputer e001 - activering regeleenheid

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.