Noodloop met foutcode P0658

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
Expert
Type
Expert
Uitvoering
-
Bouwjaar
2014
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
290
Gepost: 07-04-2022 16:57
Professional

nolnova

After sales manager
nova motor
Anders/Overig

Lid sinds: 16-01-2017
31 bijdragen

Sporadische foutcode P0658 waarbij de motor niet meer reageert op het gaspedaal en 1250 toeren gaat maken. Contact uit en aan en meestal lukt het dan wel. Deze fout wordt gezet als de voedingsspanning van een aantal sensoren 100ms lager komt dan 4,5V. Vermoedelijk zal één van deze sensoren een sporadische sluiting maken waardoor het 5Volt circuit overbelast wordt. Zijn er collega's die dit al voor gehad hebben en zo ja welke was de boosdoener? Daar de fout soms 2 dagen niet voorkomt en als ze komt maar een paar seconden blijft. Volgende sensoren zouden op dit circuit zijn aangesloten.

Gaspedaalsensor 1, 2;Koppelingspedaalsensor ; Druksensor inlaatlucht ; Positiesensor turbocompressor ; Positiesensor EGR-klep ; Positiesensor bypass van inlaatluchtkoeler ; Positiesensor luchtdoseerklep ; BDP-sensor ; Vacuümsensor

Gemeten

5V Voeding zakt soms naar 2,4V (schommelt)

Uitgelezen met

KTS

Foutcodes

P0658

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.