Geluid Hoordfemcilinder

Peugeot
Merk
Peugeot
Model
Type
Uitvoering
1.0 e-VTi Allure
Bouwjaar
2018
Brandstof
Benzine
Reacties
13
Bekeken
622
Gepost: 16-03-2021 20:33
Professional

ECAE

Docent; freelance monteur
ECAE
Universeel

Lid sinds: 02-07-2014
6 bijdragen

Hallo mede monteurs.

Wij hebben in onze werkplaats een lastig probleem met een Peugeot 108. Tijdens de onderhoudsbeurt hebben we de remvloeistof ververst en sinds die tijd heeft de auto last van een geluid tijdens het bedienen van het rempedaal. 

De auto maakt een laag piepend geluid dat met name hoorbaar is tijdens het loslaten van het rempedaal. Als het rempedaal heel langzaam word ingeduwd is hetzelfde geluid hoorbaar. 

Wij zijn op onderzoek uit gegaan en kwamen tot de conclusie dat het geluid komt vanuit de hoofdremcilinder. We hebben deze gedemonteerd en (voorzien van remvloeistof) bediend op de werkbank. Hier hoor je duidelijk hetzelfde geluid terug. We hebben de hoofdremcilinder vervangen maar na een paar dagen was het geluid weer terug.

De remvloeistof is ververst met een low viscosity remvloeistof van Kroon.

Heeft iemand enig idee hoe dit probleem ontstaat en of wij iets over het hoofd zien? Of heeft wellicht iemand dit eerder mee gemaakt?

Bedankt voor het meedenken!

Gemeten

Nvt

Uitgelezen met

Nvt

Foutcodes

Nvt

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.