Cayenne heeft bij warme motor geen vonk

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Porsche
Merk
Porsche
Model
Cayenne
Type
Cayenne
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/6
Brandstof
Benzine
Reacties
87
Bekeken
1942
Gepost: 18-12-2017 12:36
Professional

Olliegasselt

Directeur / eigenaar
123bestelauto.nl
Anders/Overig

Lid sinds: 15-12-2017
34 bijdragen

Goedemiddag collega’s , 

ik ben redelijk nieuw hier en hoop van jullie expertise gebruik te mogen maken maar ook met mijn expertise andere te kunnen helpen . 

Het probleem waardoor ik voor het eerst in mijn leven met de mond vol tanden sta is het volgende : 

 

binnengebracht is een keurig verzorgde en dito onderhouden Porsche Cayenne 3.2 V6 met handbak . Naar mijn idee de meest veilige keuze die je bij een cayenne kan maken . 

De cayenne kwam binnen met het probleem dat hij netjes startte maar binnen een paar tellen uitviel . Diagnose secundaire brandstofpomp defect . Deze vervangen door een origineel VDO exemplaar en hiermee het probleem opgelost . 

 

Paar dagen later koud of warm zeer slecht starten en met lang doorstarten en de gaspedaal ingedrukt start de cayenne wel . Primaire pomp defect en deze samen met de brandstoffilter en drukregelaar vervangen voor origineel VDO materiaal via de dealer incl. beide relais . Probleem opgelost . 

Vervolgens een aantal dagen probleemloos totdat de cayenne koud voorbeeldig 20x start maar warm alleen met gigantisch lang doorstarten .  Brandstofpomp slaat keurig in bij het openen van de bestuurdersdeur en het bedienen van het contact .  

Verdacht ivm met het temperatuur gerelateerd probleem was de krukaspositiesensor . Deze vervangen door een aftermarketexemplaar wat geen enkel resultaat opleverde en naar mijn idee eerder een verslechtering . 

Foutcodes uitgelezen en daarbij kwamen de volgende codes in wisselende samenstelling van 2 codes per keer boven :

P0343 , P0344, P0367 & P0369 

 

hierop de nokkenaspositiesensoren gedemonteerd , gereinigd en geconstateerd dat sensor B ( uitlaatnokkenas ) niet meer helemaal fris was . 

De defecte nokkenassensor vervangen door een aftermarketexemplaar en de foutcodes gewist . 

Geen verbetering qua starten of lopen bij koud of warmstart !! 

 

Ik heb nu de 3 sensoren nieuw besteld bij Porsche om zeker te zijn dat het de juiste sensoren zijn en dat stukje al uit te sluiten . 

 

Ik neem aan dat een cayenne zijn ontstekingspuls ontleend aan de krukaspositiesensor ? 

Gemeten

Krukaspositiesensor 1x Nokkenaspositiesensor 2x Brandstofpomp primair Brandstofpomp secundair Brandstoffilter met terugslagklep Brandstofdrukregelaar

Uitgelezen met

VagCom , MaxScan , Foxwel , Wurth WoW

Foutcodes

P0343 , P0344 , P0367 , P0369

Downloads (2)

  • 26b581ed-013b-4278-84d7-603f6c1e0a74.jpeg
  • 891ce235-9b75-4ab5-ab40-a37d1cb29247.jpeg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken