Clio start en valt meteen weer uit soms start hij wel maar loopt beroerd

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Clio
Type
Clio III
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
608
Gepost: 12-04-2022 10:54
Professional

GeeJee007

Autotechnicus
GeeJee Autotransport reparatie
Anders/Overig

Lid sinds: 31-10-2020
31 bijdragen

Hallo Leden,

Ik heb hier een Renault Clio die al een tijdje problemen geeft en de problemen worden steeds groter.

Het is een Clio op LPG en daar vertoonde hij de eerste problemen bij vermogen vragen (bocht uit) haperen en overslaan dit werd steeds erger dus naar een LPG man geweest daar bleek een injector niet goed te zijn maar na terugkomst was het verhaal er nog steeds Bougies en Bobine vervangen geen resultaat, kleppen gesteld computer gaf alleen multiple misfire aan.

Soms gaf hij bij koude start ineens aan Injectie controleren en bleek dat hij na een paar dagen staan ook niet direct aansloeg maar dat je moest doorstarten.

Omdat het een LPG auto is zitten de benzine injectoren lekker weggebouwd en die melding injectie controleren waarbij hij ook in noodloop springt gebeurd koud en terwijl hij nog op benzine loopt. Daarom alle injectoren van het benzine systeem vervangen (reden van vervanging de gedachte dat er een injector bleef hangen die ook bij het rijden op LPG benzine in het systeem zou druppelen), helaas geen verbetering.

Een tijdje rond gereden met het probleem blijkt dat het LPG ineens werd uitgeschakeld bij heftig stotteren.
lange stukken rijden geen probleem maar bij afremmen en optrekken deste meer.

Twee weken geleden ineens heel slecht starten en bijna niet meer rijden, de auto met veel moeite bij de werkplaats gekregen hier uitgelezen P0300 meervoudige vonk overslag cilinder waargenomen en P0 304 cil 4 mislukt brand gedetecteerd en P0304 cil 3, P0108 Map circuit ingang signaal te hoog.

brandstofpomp uitgewisseld daar trad ook geen verbetering bij op.

Ik heb geen scoop maar ben bang dat ik nu niet verder kom zonder een scoop of heeft iemand van jullie nog ideeen die ik zonder scoop kan controleren want bijna alles wat de misfire zou moeten kunnen veroorzaken heb ik wel vervangen of gecheckt op mijn manier.

Alvast bedankt voor het meedenken

Groet Gerrit-Jan

Gemeten

Bobine, Bougies, Benzinepomp, Injectoren, Kleppen gesteld, Cilinder Lek test

Uitgelezen met

ICarsoft en Delphi

Foutcodes

P0300 P0303 P0304 P0108

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.