Quickshift schakelt niet meer

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Clio
Type
Clio II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/9
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
6604
Gepost: 26-09-2013 11:57
Professional

HZB


Universeel

Lid sinds: 09-04-2012
39 bijdragen

Wij hebben een Clio met Quickshift bak binnen welke niet meer wil schakelen.

De eerste problemen traden op na een lange rit waarna de bak vanuit de 2e i.p.v. naar 3 in N schakelde en niet meer wilde inschakelen. Na herstart werkte het weer even. maar na wat heen en weer rijden stopte de schakeling er helemaal mee.

Wij hebben de auto ter plaatse uitgelezen en diverse storingen waren actief gerelateerd aan solenoïde kleppen (sluiting naar 12V+ en sluiting naar massa) en instel waarden (full/0 load).

Storingen gewist en adaptieve waarden gereset waarna de bak een soort teststappen doorliep en na starten wilde deze weer schakelen. Auto in handstand terug gereden naar de werkplaats, geen problemen ondervonden maar direct na inzetten automaatstand ging de bak in storing. Nu wil resetten niet meer en de bak wil niet meer schakelen.

Na uitlezen met Clip kwamen de codes DF005, Circuit oliedruksensor (rood) en DF078 Hydraulische bekrachtiging (geel) naar voren. uiteindelijk bleef DF078 over maar dan wel permanent. De oliedruk in de bak geeft 52bar wat heel soms even zakt naar 40bar. Ik verdenk dus het oliedruk circuit maar ik heb totaal geen ervaring met dit soort versnellingsbakken.

Is deze sensor een los onderdeel of zit je aan een complete nieuwe unit? Kun je de unit inleren als universeel of kan alleen de dealer dit? Heeft iemand een schema van de baksturing zodat ik eens wat kan doormeten?

Gemeten

Storingslog, parameters o.a. oliedruk is 52bar en soms even 40bar. Temperaturen kloppen met ECU parameters, spanningen zijn in orde.

Uitgelezen met

Launch Diagun, CanClip

Foutcodes

DF005, DF078

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken