Foutmelding inspuiting, en cruise control werkt niet meer

Renault
Merk
Renault
Model
Espace
Type
Espace IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
216
Gepost: 21-11-2021 20:08
Professional

Rense2016


Golbach Service & Techniek
Universeel

Lid sinds: 07-03-2016
40 bijdragen

Goedenavond,

Wij hebben een Renault Espace in de werkplaats met 2 foutcodes die niet verholpen worden.
De eerste melding is op het dashboard inspuiting controleren en vervolgens werkt de cruise control niet meer.
Na het uitlezen door een Renault dealer kwam er naar voren dat de massaklem(met printplaat) defect zou zijn en vervangen dient te worden.
Deze heeft het volgende onderdeel nummer: 295C33955R-A. Dit onderdeel is alleen niet meer leverbaar en volgens een andere leverancier zou dit vervangen kunnen worden door het onderdeel met het nummer: 240809537R

Dit onderdeel is gemonteerd maar de foutmelding blijft aanwezig. Vervolgens is het geheel uitgelezen met een Autel Maxi. En komt de volgende melding naar voren: DTC1525F3 Samenhang multiplexinformatie snelh.reg/begr.
En:
DTC16831D Opname-element accustroom Stroom buiten bereik.

Iets zegt mij dat de laatste melding komt doordat het onderdeel vervangen is door of defect (gebruikt onderdeel) of doordat het onderdeel nummer niet overeen zou komen.

Is er iemand die ook wel eens zoiets heeft mee gemaakt? Of is er iemand die mogelijk weet welk onderdeel/nummer mogelijk wel de juiste zou moeten zijn?
Zelfs bij de dealer krijgen we het antwoord dat het huidige onderdeel niet leverbaar is en dat ze zo niet kunnen niet wat het alternatief zou moeten zijn (of willen het niet geven)

Uitgelezen met

Autel Maxi

Foutcodes

DTC1525F3 DTC16831D

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.