Soms geen vermogen. DF001 koelvloeistof temperatuur te laag intermitterend

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Espace
Type
Espace IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/4
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
635
Gepost: 31-01-2020 16:46
Professional

wkhoek

Directeur / eigenaar
Universeel

Lid sinds: 20-09-2015
326 bijdragen

Espace 2.2DCi automaat van '05. Soms valt het motorvermogen weg. De auto wil dan nog met moeite 20kmh. Er brand dan geen diagnose lamp en dit gebeurt volledig willekeurig. Na stilzetten en opnieuw starten rijd hij weer goed.

Helaas gebeurt het nooit als ik erin rijd, soms rijd ie ook wel een week goed.

Bij uitlezen zit dan elke keer 'DF001 koelvloeistof temperatuursensor - te lage temperatuur-intermitterend' opgeslagen. De bedrading lijkt goed, dus nieuwe sensor erin geplopt, maar na de auto afgeleverd te hebben was het euvel al snel weer een keer aanwezig. Ook dezelfde code zit er in.

Als ik de sensor los trek krijg ik ook DF001 en wil die inderdaad niet harder dan 20. Hortend en stotend en ook wat rokend. (Als ik de stekker terug plaats is er gelijk weer vermogen, dus dat komt niet overeen met de klacht van de klant. Die geeft aan dat het vermogen er weer is na opnieuw starten)

Als ik google kom ik soms ook andere omschrijvingen tegen bij deze foutcode (oa voeding ecu). Wordt ik op het verkeerde been gezet door de testkast?  Als ik de stekker van de temp. sensor haal, krijg ik wel de DF001 fout.

Verder zijn ook DF056 lmm en DF186 voorverhitters opgeslagen. Deze lijken mij voor dit probleem niet relevant. Wagen heeft ook met afgekoppelde LMM gereden, dan komt ook na verloop van tijd het vermogensprobleem voor met DF001 fout. 

Verder motortemperatuur gemeten, komt overeen met de waarde welke ik uitlees. ca 72 graden. (De thermostaat is ook defect.. jaja het deftige is er al wel af) Helaas geen freeze frame beschikbaar.

Klopt het dat DF001 betrekking heeft op het signaal van de koelvloeistoftemp?

Ik ga nu eerst turbodruk slangen maar eens controleren, wellicht zit er een stuk binnenvoering los.

Gemeten

Motortemp, lmm signaal, bedrading, electroklep turbo druk, vacuum leidingen

Uitgelezen met

autocom

Foutcodes

DF001 (en DF056+DF186)

Bijgewerkt door wkhoek op 31-01-2020 16:51
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.