Probleem met koeling

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Kangoo
Type
Kangoo I
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
3357
Gepost: 12-03-2014 12:06
Professional

VandenBosch


Depannage Van den Bosch
Universeel

Lid sinds: 25-03-2013
155 bijdragen
Een tijd terug hebben wij een renault kangoo verkocht aan een klant, maar sinds een tijdje is er een probleem met de koeling: Op een dag telefoon dat de motor over verhit was, we gaan terplaatse en we merken dat er geen water meer inzit, wagen naar onze werkplaats afgesleept, water ingedaan, ontlucht, systeem op druk gezet voor te kijken of er een lekkage was, maar niets te zien. We doen een lange testrit maar kookt niet meer over, klant rijd er terug mee rond. 2 maanden later terug telefoon zelfde probleem. Terug zelfde procedure gedaan, waterpomp preventief vervangen en koelsysteem gespoeld. alles terug inorde. Weer +-2maanden later terug hetzelfde probleem.. terug overgekookt. water erin, ontlucht en klant reed weer rond. Gisteren weer telefoon zelfde probleem, ben dan even ter plaatse geweest met wat water en ontlucht. De klant komt deze week binnen voor nogmaals na te kijken maar ben een beetje teneinde raad met deze wagen. Er komt ook niet teveel druk op het systeem (althans niet wanneer ik eraan bezig ben) We hebben er ook zelf een week mee rond gereden maar zo snel komt het probleem niet terug. Klant doet door de week +- 30km/dag en in de weekends geregeld langere afstanden (+150km). Wanneer de wagen binnenkomt ga ik alvast thermostaat eens opendoen, misschien dat deze sporadisch blijft hangen. (excuses voor de aaneenlopende tekst maar denk dat er een foutje is met het forum?)

Gemeten

waterpomp vervangen, koelsysteem gespoeld, snuffeltest gedaan voor cilinderkoppaking, koelsysteem op druk gezet maar zeer miniem verlies (0.2bar op een paar uur)

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken