terugkeer van trillende voorrem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Laguna
Type
Laguna I
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000/1
Brandstof
Benzine
Reacties
17
Bekeken
3400
Gepost: 14-02-2011 09:20
Professional

jerilo

Directeur / eigenaar
JWA Autoservice
Universeel

Lid sinds: 29-12-2007
370 bijdragen

Goedemorgen,

Deze Laguna is voor het eerst bij ons gekomen begin november met de klacht dat zijn voorrem trilt bij afremmen. Dit is gekomen nadat hij nieuwe banden had gemonteerd bij een fast-fitter. Daar was hij ook al een paar keer terug geweest en hadden ze nieuwe remschijven en blokken gemonteerd. Dit alles zonder resultaat. Klant is daarom bij ons terecht gekomen om het probleem op te lossen.

Ik heb toen in overleg wederom nieuwe schijven en blokken (merk Valeo) gemonteerd. Klant heeft het toen aangekeken maar het kwam binnen een maand weer terug. Ben toen verder gaan zoeken en kwam tot de ontdekking dat de naaf linksvoor een slingering heeft. Heb toen nieuwe naaf en lager (origineel Renault onderdelen) gemonteerd en remschijven af laten draaien.

Nu 1,5 maand verder begint er weer een lichte trilling terug te komen. Gaat vandaag de remschijven wederom af laten draaien en pasvlakken op naven goed schoon en vetvrij maken. Ga daarna de remschijven koud op de naaf bevestigen. Heb ook gezien dat er een hoop corrosie op de binnenkant van de lichtmetalen velg zit. Dit ga ik ook goed schoonmaken. En ik wil de remzuigers uit de remklauwen halen en de boel goed schoonmaken en opnieuw invetten met ATE-vet.

Hebben jullie nog suggestie's waar ik ook nog naar kan kijken?

Gr. Jeroen

Gemeten

n.v.t.

Uitgelezen met

n.v.t.

Foutcodes

n.v.t.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen