Slecht starten bij lage buitentemperaturen.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Master
Type
Master II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Diesel
Reacties
27
Bekeken
955
Gepost: 29-03-2021 15:48
Professional

HALBerkers

Gepensioneerd
Bosch Carservice Parkstad
Anders/Overig

Lid sinds: 27-03-2021
9 bijdragen

Het probleem is al zeer lange tijd. Eerst kon de klant het niet duidelijk omschrijven. Momenteel is het zo dat na een nachtje staan, de motor slecht start. Bij de eerste poging moet je soms meer dan 15 seconden orgellen om hem aan de gang te krijgen. Dat gaat dan met veel rook gepaard. Nu heb ik een way-of-working gevonden om toch redelijk snel te starten. Ik draai de sleutel op contact en wacht 10 seconden dan weer van contact af en na 2 seconden weer voor 10 seconden op contact. Dan starten en voilá, hij loopt. De rest van de dag kan men zo vaak starten als men  wil zonder een enkel probleem.

Meting leert dat de druk van de dieselpomp OK is, het start toerental met 220 laag maar voldoende is. Een vorige garage heeft de gloeistiften vervangen maar ik kan niet zien of het de goede zijn. De zekering van het gloeirelais is in orde.

Is er een modificatie van de gloeitijd of type gloeistiften geweest, of aanpassing in de software? Waar kan ik nog meer naar zoeken?

 

Gemeten

Verstuivers gewisseld, gloeistiften gewisseld, accu vervangen, dieselpompdruk OK, start RPM is 220.

Uitgelezen met

iCarsoft

Foutcodes

geen foutcodes

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen