Lekkage water naar interieur Renault Megane 2 CC

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Mégane
Type
Mégane II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/10
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
3317
Gepost: 17-09-2015 12:34
Professional

fmax


F-max
Anders/Overig

Lid sinds: 17-03-2015
29 bijdragen

Heb een Renalult Megane II CC (Cabriolet) met een zeer ernstige vorm van waterlekkage naar het interieur. Water verzamelt zich vooral in voetencompartiment bijrijder, maar versprijdt zich dan ook naar achteren.

Bij wegrijden na een regenbui zijn ook klotsende geluiden te horen en auto trekt een spoor van water achter zich. Afwateringsgaatjes van de 2 deuren en de 2 dorpels zijn wonderwel open, afwateringsgaatjes parafaan zijn (enkele jaren terug weliswaar) schoongeblazen.

Er lekt geen koelvloeistof naar binnen.

Vermoed dat het lek kan zitten in de opvangbak (een slap ding van een stofachtige substantie) onder de voorruit, door de voorruit zelf (plakruit) en/of de deurpanelen (als die er ooit zijn afgehaald en onvakkundig zijn teruggeplaatst, zeker als er nog sprake is van een plastic folie. Aangezien dit een cabriolet is, zou het wellicht ook kunnen dat er lekkage optreedt van water dat in de A-stijlen binnentreedt via de balk die de 2 A-stijlen verbindt.

Het gaat hier echt om vele liters water bij een lange bui / bezoek aan wasstraat.

Heeft iemand tips of ervaringen met betrekking tot lekkages bij dit autotype?

MvG,

Bernard

F-max

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen