Motor slaat af bij optrekken op LPG. Benzine geen probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Mégane
Type
Mégane I
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
LPG
Reacties
12
Bekeken
7953
Gepost: 13-11-2008 16:51
Professional

ManuelT

Lid sinds: 13-11-2008
7 bijdragen
Hallo,

Ik heb een Megane uit '99 met 193000 km op de teller en een 1.6e onder de kap. De zgn. K7M motor. LPG is meteen ingebouwd bij aflevering.

Nu slaat de auto sinds kort af als je wilt optrekken vanuit stilstand. Het gebeurd niet altijd maar wel steeds vaker.
Dacht dat het de Lambdasonde was maar na deze te hebben vervangen bleef het probleem. Stationair loopt hij zowel op lpg als op benzine keurig netjes en regelmatig. Eenmaal rijdend is er ook geen enkel probleem en geeft hij geen klapje verkeerd.

Op benzine doet het probleem zich niet voor.

Ik heb de verdamper eens bekeken (Vialle) en daar zag ik op een klepje een spoeltje zitten waarvan het zwarte kunststof huis van gescheurd is. Zou dit het probleem kunnen veroorzaken?

En heeft iemand zo'n verdamper al eens schoongemaakt? Dan moet je neem ik aan al die schroefjes rondom verwijderen. Maar staat er dan kracht op de helften, neem aan dat er een membraam met een veer achter zit?

Ik heb geen zin om het spul niet meer in elkaar te krijgen;)
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.