Olie in koelvloeistof resevoir, motorschade?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Mégane
Type
Mégane III
Uitvoering
-
Bouwjaar
2016/3
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
335
Gepost: 20-06-2018 19:25
Professional

jerilo

Directeur / eigenaar
JWA Autoservice
Universeel

Lid sinds: 29-12-2007
341 bijdragen

Goedenavond,

Wij hebben een Megane IV 1.6 DCi met motorcode R9M in de werkplaats staan, bij de autogegevens staat Megane III maar dit klopt niet. Bij het olieverversen zagen we dat er onderin het koelwaterresevoir olie aanwezig was.

Met warme motor hebben we de dop verwijderd gelijk na het uitzetten maar er stond niet overdreven veel druk op het systeem. Het borrelde vanaf het minimum tot net onder het maximum.
Maar het spoot niet uit het resevoir. Als er compressiedruk op zou staan had het eruit gespoten lijkt mij.

Waar kan die olie vandaan komen?

Ik heb inmiddels begrepen dat bij deze motoren er weleens een zuigerveer kan breken of dat er een scheur in de cilinderkop komt. Kan iemand dit bevestigen? het zijn ook maar verhalen op internet.

Inmiddels heb ik de gloeispiralen al verwijderd en met een camera naar binnen gekeken en wat ik daar zie is bij 1 cilinder een natte zuigerkop en toch wel wat groeven in de cilinderwand, morgen komt er iemand kijken die hier meer verstand van heeft om de groeven te beoordelen.

Auto rijd verder perfect, voldoende trekkracht geen foutcode's aanwezig, rookt niet. Motor loopt zeer rustig.

Auto is recent aangekocht zonder garantie elders in het land bij een BOVAG gerenomeerd autobedrijf (wel zonder werkplaats, alleen handel) auto schijnt ingeruild te zijn bij een Volvo dealer op een nieuwe Volvo. Maar wel alle beurten bij de Renault dealer uitgevoerd. Verder is er geen historie bekend.

Graag jullie opinie of oordeel?

Gemeten

n.v.t.

Uitgelezen met

Actia, Autell

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.