slecht lopende motor

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Mégane
Type
Mégane I
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
LPG
Reacties
3
Bekeken
4409
Gepost: 21-03-2008 22:20
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Hallo experts,

Klant rijd vanmiddag met auto naar huis en plotseling begint motor te haperen en stotteren, auto tijdens het rijden op benzine gezet, klacht werd iets minder maar auto blijft zeer slecht lopen en heeft geen trekkracht meer.

We hebben geen testkast in ons bezit maar het volgende geconstateerd:

Géén overmatig druk op het koelwatersysteem of luchtbellen in het expansietankje. Geen koppakking lek.

Stationair loop motor netjes, echter bij plots vol gas geven hoor je een kort moment gesis, motor wil dan bijna afslaan maar komt dan iets later wel hoog op in toeren. Een enkele keer hoorden we een knal, net of onsteking niet goed is.

Het gasklephuis is elektronisch, maar aan het uiteinde van de gasklepas (rechts) zien we een glimmend plaatje, het is net of hier iets weg is???? Het lijkt er op dat het gesis bij plots gasgeven daar ook ergens weg komt.

Van de 4 bougies zijn 3 bougies zwart van het roet. 1 bougie is mooi grijs.

Klant merkte wel op de de laatste weken het starten (aanslaan) van de motor wat moeilijker ging dan voorheen.

We zitten zelf een beetje te denken in de richting van defekte of slecht funktionerende bobines, maar het gasklephuis bevreemd ons ook.

Auto heeft een km stand van 166000 km

Volgende week dinsdag wil ik de auto even uit laten lezen bij de renault dealer, maar misschien heeft iemand van u een idee in welke hoek gezocht moet worden.

Bvd.

Erik Schrotenboer

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.