Dpo automaat gaat in storing.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Modus
Type
Modus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/5
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
2203
Gepost: 14-12-2015 16:44
Professional

HandigeHarie

Technische specialist
Auto service Tiel
Universeel

Lid sinds: 22-10-2015
62 bijdragen

Deze Renault modus is nu al 2 keer in de noodloop gegaan. De klant beschrijft dat de automaat dan niet meer schakelt en pas als het contact is uitgezet en opnieuw is gestart de auto weer normaal op en af schakelt.

 

Na de eerste keer heb ik een proefrit gemaakt en de auto uitgelezen. Op dat moment zaten er geen foutcode's in de transmissie ecu. Ook de proefrit leverde geen klachten op.

Omdat de auto nog een extreem lage kilometer stand heeft en de auto toch al 9 jaar oud is, heb ik de transmissie olie preventief ververst met de juiste transmissie olie volgens de juiste procedure.

Nu is de auto na een maand of 2 rijden weer terug met de zelfde klacht.

Uitlezen levert deze keer wel wat op : D226 interne druk automatische transmissie.

Bij deze foutcode kan ik wat data zien van het moment van optreden, zo is de interne olie druk op dat moment 4.6 bar. De gewenste druk is 4,7 bar. De rijsnelheid is 79 km/h. Motortoerental 2200 t/m. De transmissie temperatuur is 26 `c .

Deze keer levert de proefrit ook geen klachten op. Tijdens deze proefrit houd ik de gewenste en actueele druk scherp in de gaten. Deze komen nooit verder uit elkaar dan 0.2 bar.

Op internet vind in wel wat problemen met regelkleppen of het kleppenhuis. Maar bij geen van die storingen vind ik de foutcode terug die ik heb.

Heeft iemand ervaring met deze automaatbakken en wat de juiste procedure van storing zoeken zou zijn?

 

 

 

 

 

Uitgelezen met

Autel ms905

Foutcodes

D226

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen