Lpg probleem co waarden te hoog voor APK scenic '99

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Scénic
Type
Scénic I
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
LPG
Reacties
20
Bekeken
8052
Gepost: 25-05-2011 14:24
Professional

sidisit

Lid sinds: 18-05-2011
11 bijdragen

Hallo,

Ik heb hier een auto van een klant die naar de apk moest. We zijn geweest en blijkt dat de CO uitstoot te hoog is. Dit is alleen het geval bij LPG(G3) niet op benzine. Op benzine is hij perfect.

Mee terug genomen naar de garage daar het een en ander onderzocht. De computer uitgelezen op foutcodes. lamda sensor melding en een sensor in het gashuis(klep) niet de stappenmotor. Beide vervangen door een andere. Terug naar de keuring CO nog steeds te hoog. Bij een LPG specialist langs gereden. Die namen even de tijd om alles door te meten en kwamen tot de conclusie dat de verdamper stuk was. Die zou vervangen moeten worden en een nieuwe stappenmotor voor 550 euro was ik dan klaar. Maar ik ben zelf handig genoeg en heb precies dezelfde verdamper uit een rijdende auto gehaald die in de scenic geplaatst en ja hoor hij loopt veel lekkerder. Rustig en stationair super. Dus ik weer vol goede hoop naar de APK. En ja hoor weer afgekeurd op te hoog CO.

Bleek achteraf ook nog een klep krom te zijn. Dus nu de klep vervangen en opnieuw alles netjes dicht gebout met nieuwe pakkingen. Nog steeds de CO te hoog. Na verder vragen kon het ook weleens zijn dat bij het aanbrengen van nieuwe onderdelen de computer opnieuw moet worden ingeleerd.

Ik terug naar de LPG specialist met het verzoek de computer in te leren. Hij wilde dit wel doen maar zei bij voorbaat al dat met het opnieuw inleren de co waarden niet zouden veranderen. Hij leetr alleen de dsb waarden ofzo in.

Nog geen steek wijzer geworden en hoop eigenlijk dat iemand mij hier verder op weg kan helpen.

Alvast bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groet.

Gemeten

lamda sonde, stappenmotor.

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

geen idee

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.