Renault Megane Scenis 2.0 RT

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Scénic
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
4322
Gepost: 09-07-2008 19:16
Professional

farid

Lid sinds: 09-07-2008
2 bijdragen
Ik heb begin april een 2de hands Renault Megane Scenis 2.0 RT gekocht, zo zie ook mijn vorige topic hierover.
Goed, ik heb de auto gekocht waar ik achteraf misschien wel wat spijt van heb gehad, met oog op de carrosserie, hoewel ik motorisch was best over de auto te spreken was. De auto komt uit 1997 en zag er nog zeer netjes uit. Echter heb ik wel besloten in één slag veel dingen te vervangen aan deze auto, waardoor ik in ieder geval zeker zou zijn dat ik geen schade zou krijgen door nalatigheid aan de motor.

De volgende dingen heb ik vervangen:
Remschijven
Remblokken
Waterpomp
Spanrollen (waarvan ik alleen de grote heb vervangen, de kleine kregen we niet meer los)
Thermostaat
Distributieriem
Bougies
Alle filters
Nieuwe olie etc etc

Goed, na dit samen te hebben vervangen met hulp van een kennis (monteur) merkte ik dat mijn auto gewoon weer net als nieuw was. Liep soepel en goed geluid. Na alles te hebben gedaan heb ik de auto gewassen en vlak daarna kreeg ik opeens een melding in mijn dashboard zoals hier:

Origineel: 1466x1425

Na veel gedoe was ik er eindelijk uit wat het nou kon zijn, volgens het boek zou het of aan de riemen kunnen liggen of aan bijvoorbeeld aan de koelvloeistofinstallatie. Ik heb zo’n groene koelvloeistof-thermostaat vervangen (staat op de bon als: temperatuur zender), waarna eigenlijk de melding zoals verwacht verdween. Klasse! Tot vandaag, want vandaag kwam opeens de melding weer naar boven. Heb meteen maar even de motorkap opengegooid en gekeken of ik iets troebels (wits) zou zien bij de motordop, ik zag niks. Het enige wat ik zag is dat het vloeistofniveau enige streepjes is gezakt, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen want het is alweer een tijdje geleden dat ik deze gechecked heb. Is hier een soort troubleshooting voor? Want ik mag toch aannemen dat het niet weer dat zendertje is, nietwaar?

Bovendien heb ik nu last van olie rondom de aansluiting van de karterontluchting op het motorblok, zie hier:

http://www.hostdump.com/host/out.php/i30363_olie.JPG


Ik heb hier het originele clipje weggehaald en vervangen door zo’n slangenclip/klem (die je zeg maar zo vast kunt draaien, die je ook gebruikt voor wateraansluitingen e.d.). Echter lekt het nu, na het ONWIJS te hebben vastgedraaid, steeds door. Valt hier wat tegen te doen? Heet het trouwens sowieso de karterontluchting? En moet ik deze dan maar vervangen?

Kunnen jullie enig feedback leveren op bovenstaande issue’s?

BVD thumbs upbig smile smiley
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken