Renault start moeilijk en valt stil

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Scénic
Type
Scénic I
Uitvoering
1.6-16V Dynamique
Bouwjaar
2002
Brandstof
Benzine
Reacties
18
Bekeken
771
Gepost: 09-05-2020 11:33
Professional

MaartenvanHoorn

Student
Anders/Overig

Lid sinds: 10-05-2019
41 bijdragen

beste forumleden,

ik heb hier in de garage een renault scenic1 staan, die niet goed loopt. wanneer die naar de stationairregeling wilt, valt de motor stil, en de motor trilt enorm veel. ook zit er een tik/ratel in de bovenkant van de motor. heb de bobines gecontroleerd, maar dit werkt allemaal goed. en nu denk ik dus dat er geen brandstof de cilinder in komt.

de klant geeft aan dat dit gebeurde wanneer hij een bocht nam, en dat daarna de auto stil viel. vervolgens gestart wat heel moeilijk ging. en toen is de klant direct naar ons toe gereden. maar alleen wanneer je met het gas speelt, blijft de auto lopen.

nu heb ik de auto uitgelezen, en blijken er geen foutcodes in te zitten, dus ben ik naar live-data gaan kijken. toen ik hier naar keek, leek er op het begin niet heel veel geks aan de hand, de waardes van de lambda leken goed, de gaspedaalpositiesensor reageerde op mijn inputs, en ook het toerental gaf die juist aan. tot ik een pagina verder ging en zag dat de fuel-trims -100% aangaven, reagerend op de eerste lambdasensor. dus weer terug naar de waardes van de 1ste lambda-sensor, en deze schommelde helemaal niets, maar bleef op exact 0,88V hangen.

Wat kan dit betekenen? want zelf weet ik niet waar dit aan kan liggen. de klant verwacht dat het aan het brandstoffilter ligt, maar dan zou niet overeen komen met de waardes, omdat ik zou verwachten dat de waardes dan meer naar de plus zouden neigen. in verband met een mogelijke verstopping. of denk ik er nu te makkelijk over.

ik hoop dat iemand mij de oplosssing kan bieden.

MVG Maarten van Hoorn

Gemeten

Bobines gecontroleerd, goed bevonden fueltrim -100% geen inspuiting?

Uitgelezen met

launch tester

Foutcodes

geen

Downloads (2)

  • img_3597.jpg
  • img_3598.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.