0km Antilucht verontreiniging,bus start niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Trafic
Type
Trafic II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2016/9
Brandstof
Diesel
Reacties
19
Bekeken
1014
Gepost: 16-08-2019 10:34
Professional

Cornediagnose

After sales manager
Van Steenis auto's
Anders/Overig

Lid sinds: 16-05-2018
6 bijdragen

Beste lezers,

We hebben hier een bus die doorgereden is tot 0km antilucht vervuiling wat in dashboard staat. Adblue bijgevuld ongeveer 12 liter + alle foutcodes wissen. Toen startte de bus niet meer. en blijk dat er met origineel apperatuur gereset moet worden. 

Bus naar de dealer toe die heeft 1,5 uur bezig geweest en krijgt het niet voor elkaar. Zij denken dat het probleem ergens anders in zit. Niet dat er te lang zonder adblue is door gereden maar een andere fout.

Er zit soms een foutcode in op schakelbeveiliging eenheid. DTC 9953 accu voltage, sensor buiten bereik DTC 0043 stop/start configuratie fout. en in de Abs computer komt er soms deze code in. DTCc423 instrumentenpaneel, multiplex signalen ongeldig

Slangen van verschildruksensor gecontroleerd. Deze zijn goed

Alle zekeringen onder motorkap + binnen in de bus gecontroleerd en zijn goed.

Links in motorruimte bij schutbord in de buurt zit een uitlaat sensor daarvan wilt het slangetje/pijpje wel eens verstoppen. Gecontroleerd met een ijzerdraad er in + lucht in geblazen en is open dus goed.

Nog een keer contact gehad met dealer die hebben een keer nox sensor(achterste) gehad dus deze hebben we overgezet + de Adblue pomp van een andere bus + proefrit 50 km maar mocht niet baten. Na deze rit weer een codescan gedaan toen kwam er DTC0070 lucht temperatuur circuitstroming bij de ureum doseereenheid computer.

Toen hebben we  + 2x temperatuursensor van roetfilter en  + verschildruk sensor overgezet van donor auto. en alle foutcodes gewist + proefrit 10 km.

Nu komt er foutcode DTC20E8 Adblue, te lage druk gedetecteerd

Ondertussen is de auto weer in originele toestand(eigen sensoren) terug geplaatst

Adblue is uiteraard tot boven aan toe gevuld

Min pool accu hebben we al div keren er af gehad

Uitgelezen met

modis ultra

Foutcodes

DTC0070 lucht temperatuur circuitstroming DTC 0043 stop/start configuratie fout. DTCc423 instrumentenpaneel, multiplex signalen ongeldig DTC 9953 accu voltage DTC20E8 Adblue, te lage druk gedetecteerd

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.