Twingo (2001) valt uit tijdens rijden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Twingo
Type
Twingo I
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001/6
Brandstof
Benzine
Reacties
26
Bekeken
10284
Gepost: 13-09-2013 10:29
Professional

Themen


Universeel

Lid sinds: 12-09-2013
11 bijdragen

Goedemorgen,

Ik ben nieuw op dit forum en heb een probleem met mijn Twingo, ik heb de zoek functie geprobeerd maar ter vergeefs. Ik zal beginnen met een introductie en het probleem.

[b]Intro[/b]

Het gaat om een Twingo I restyled uit 2001, 1.2L Cinétic, handbak, airco. Zelf monteur bij een universeel autobedrijf. Deze Twingo is van mijn vriendin en we komen er niet verder mee.

[b]Het probleem[/b]

Het probleem ontstaat tijdens het rijden en komt niet structureel voor maar af en toe. Tijdens het rijden begint hij een aantal keer (2/3) te schokken/hokken en vervolgens slaat de motor af, maar het komt ook voor dat de motor niet schokt en uitvalt. Bij constant snelheid rijden merk je niet direct wat, je remt wat af in snelheid (uitrijden) en je merkt dat het gaspedaal geen functie meer heeft. Zodra je de koppeling in trapt valt de motor stil en gaan dashboard lichtjes branden aangezien sleutel in contact zit. Het is lastig te omschrijven en te herleiden waar het vandaan komt.

[b]Extra info en wat heb ik er zelf tot nu toe aan gedaan[/b]

De eerste was vrijdag 6 september. Bij een rit van ongeveer 75 km schokte hij en viel hij uit na de eerste 5 kilometer. De overige 70km zonder problemen gereden. De tweede/derde/vierde keer dat het gebeurde was zaterdag avond 7 september. Hij schokte en viel toen drie keer vlak na elkaar uit. De dag er na (zondag 8 september) de auto opgehaald en zonder problemen een rit van 20 km terug naar huis gereden. Vanaf zondag heb ik de auto van mijn vriendin overgenomen en ben ik op maandag 10 september naar mijn werk gegaan en geprobeerd de auto uit te lezen. Dit is echter niet gelukt. We beschikken over uitleesapparatuur voor meerdere merken waardoor het minder specifiek en gedetailleerd is als het uitleesapparatuur van de dealer wat merk gericht is. Ik kwam het systeem niet in. De volgende optie was een OBD LOG. Heb hier zeker een week mee rond gereden en ruim 150km mee gereden. Vandaag (pas) 9 september deed het probleem zich weer voor. Hij schokte viel vervolgens stil. Direct naar mijn werk gereden om de OBD LOG aan de computer te verbinden. Helaas, geen fout geregistreerd. De optie om naar de Renault dealer te gaan om hem daar uit te laten lezen was volgens collega's ook zinloos aangezien het probleem geen foutcode veroorzaakt. verder is de BDP sensor in maart 2013 vervangen met de oorzaak slecht starten. Dit bleek later aan de sleutel (transponder te liggen)

 

Wat nog meer gedaan?

 Zekeringen (waren OK)
- Brandstofpomp + Relais (is OK. Brandstofpomp hoor je overduidelijk bij contact aan)
- Bougies (OK)
- Bougiekabels (OK, ingespoten met vaseline)
- Bobine (Massa bevestiging op het blok schoongemaakt, verder weinig te zien aan buitenkant bobine)
- Stekkertjes
- Bekabeling van ontsteking naar computer. Deze zitten netjes ingepakt, lijkt me niet het probleem.
 

Ik vermoed misschien toch de BDP Sensor die niet juist functioneert, de bobine of de brandstofpomp die onderweg uitvalt? (brandstofpomp hoor je altijd zoemen bij contact aan, uit onze ervaring bij problemen met brandstofpomp is dat hij niet start)

 

Wat kan dit probleem zijn?

 

Alvast bedankt voor jullie moeite.

 

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken