Problemen na vervangen koppakking

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Rover
Merk
Rover
Model
Tourer
Type
Tourer
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
LPG
Reacties
2
Bekeken
4016
Gepost: 20-12-2008 19:10
Professional

czar

Lid sinds: 20-12-2008
2 bijdragen

Deze Rover Tourer loopt op LPG (G3), maar na het vervangen van de koppakking schakelt hij steeds na een paar honderd meter weer over naar benzine. Het uitlezen van de Koltec LPG-installatie geeft geen foutcodes aan. Rijdend de foutcodes van de Lambda-processor checkend blijkt dat het mengsel even voor het overschakelen naar benzine veel te schraal is. Op Benzine loopt de auto prima.

Zoekend op het internet kom ik 1 geval tegen van een Mazda met exact hetzelfde probleem (ook na vervanging koppakking). Daar bleek uiteindelijk het opnieuw afstellen van de TPS (gaskleppositie-sensor) oplossing te geven. Volgens de garage-handleiding van Rover kan/mag de TPS van deze Rover niet gewijzigd worden.

Iemand enig idee?
Het is opvallend dat steeds na een paar honderd meter de auto enorm begint te stoten op LPG en dan overschakelt naar benzine.

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.