airco wordt niet aangestuurd.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Saab
Merk
Saab
Model
9-3
Type
9-3
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
9813
Gepost: 13-08-2012 20:56
Professional

JanWolters

Lid sinds: 07-08-2012
6 bijdragen

Hallo,

Het probleem met deze auto is dat de airco er ineens mee is gestopt. Ik dacht eerst nog dat er te weinig koudemiddel inzat of dat er een lekkage was. Dit was echter niet het geval. Ik heb hem toen weer afgevuld met de voorgeschreven 770 gram. Heb toen de druk schakelaar doorgemeten en meet daar niets raars aan. Op advies van de dealer toch geruild met een andere saab waarvan de airco wel werkte. (zonder kosten) Maar dit bracht geen resultaat. De dealer kan de airco computer uit lezen . Deze gaf aan druk te laag. Maar er zit voldoende Koudemiddel in. 

Heb echter de kabelboom verder niet kunnen meten de klant heeft de auto weer meegenomen. 

Het stationair toerental loopt niet op als ik de airco inschakel.(is trouwens een climat control.)

Heb wel in een schema gezien dat de airco compressor wordt gestuurd door de ECM. En dat deze via canbus wordt gelinkt met de airco regelunit(display).

 

Kan mij iemand vertellen hoeveel volt ik op de stekker moet meten van de druksensor . Meet hiet maar 4.53Volt. Als dit 12volt moet zijn(boordspanning) weet ik al waar de fout zit.

 

Groeten Jan Wolters 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.