Uitstoot problemen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Alhambra
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/5
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
2864
Gepost: 11-02-2013 17:30
Professional

Michael1986

Werkplaatschef
Dealer

Lid sinds: 17-01-2013
2 bijdragen

Goedemiddag.

 

Ik heb hier een SEAT Alhambra van bouwjaar 2003 met een 2.0L ATM motorcode staan waar ik een storing m.b.t. de voorste lambdasonde heb.

We hebben de auto met onze orginele VAS tester uitgelezen waarbij de foutcode : 1e lambdasonde geen signaal geen signaal naar voren komt.

Tijdens een proefrit valt ook te merken dat de motor niet goed loopt en de uitlaatgassen stinken ook enorm.

Bij een 4 gasmeting zien we de lambda en CO waardes enorm wisselen van lambda 0.920 tot 1.250 en het CO van 0.0% tot 3.5%. Doordat de lamda en CO waardes zo extreem zijn komt de lambdasonde daardoor buiten zijn regelbereik met als gevolg een brandend motorlampje.

We hebben de luchtmassameter, de voorste lambdasonde, de bedrading van voorste lambdasonde naar het motorregelapparaat en de EGR klep al vervangen. De gasklep gereinigd en de gasklep en EGR klep opnieuw ingeleerd. Tevens hebben we het motorregelapparaat naar AC-Tronics ter controle gestuurd, hier kwamen verder geen afwijkingen naar voren.

 

Zou iemand ons hiermee verder kunnen helpen?
Iedereen alvast bedankt voor de moeite!

 

Met vriendeijke groet,

Michael

Gemeten

Alle voedingen en massa's gecontroleerd. EGR klep vervangen en opnieuw ingeleerd. Luchtmassameter vervangen. Voorste lambdasonde vervangen. Bedrading tussen motorregelapparaat en voorste lambdasonde vervangen. Gasklephuis gereinigd en opnieuw ingeleerd.

Uitgelezen met

VAS tester

Foutcodes

17812 P1404

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken