Geen hogedruk, P2293

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Altea
Type
Altea
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/9
Brandstof
Benzine
Reacties
18
Bekeken
534
Gepost: 30-09-2017 11:39
Professional

Melissen71

Diagnosetechnicus
MAS
Anders/Overig

Lid sinds: 17-02-2017
217 bijdragen

Hoi,

Ik heb voor een collegagarage een Seat Altea staan met foutcode P2293.

In de meetwaardes geeft de hogedruksensor 6,5bar aan. Dit is exact hetzelfde als de lagedruk (gemeten met brandstofdrukmeter). Trek ik de stekker van de hogedruksensor af, dan geeft de meetwaarde 200bar aan. Laat ik terwijl de brandstofdruk 6,5 is (meter en meetwaarde) de druk dmv brandstofdrukmeter iets wegvallen naar bv 4,5 bar, dan geven de drukmeter en meetwaarde ook 4,5 bar aan. In zoverre is er dus geen probleem hier aanwezig. De hogedrukpomp geeft dus exact alleen lagedruk door.

Hierop met de scoop de aansturing van de regelklep op de hogedrukpomp gecontroleerd, deze aansturing is ook goed.

Daarop de hogedrukpomp verwijderd en kwam eigenlijk het probleem al naar voren. Met de nok op de hoogste stand is de afstand van nok tot aanligvlak op kleppendeksel een stuk groter dan de afstand van plunjer tot aanligvlak. Kortom de hogedrukpomp wordt niet bediend.

De nok lijkt ook behoorlijk ingesleten. Maar dan blijft de vraag (voor mij onbekende motor): hoe ziet de stoter er normaal uit die tussen nokkenas en pomp hoort te zitten?
Kan je deze zo los vervangen van buitenaf, of moet het kleppendeksel eraf? Als het kleppendeksel eraf moet, moet dan ook de distributielos, het lijkt erop dat de nokkenas in het kleppendeksel gemonteerd zit.

Wie herkent dit probleem?

 

Gemeten

brandstofdruk (hoog en laag) scoopbeelden van regelklep op hogedrukpomp

Foutcodes

P2293

Downloads (1)

  • 2017-09-30-10-03-45.mp4


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken