Vele foutcodes

Seat
Merk
Seat
Model
Altea
Type
Altea
Uitvoering
-
Brandstof
Diesel
Reacties
13
Bekeken
716
Gepost: 23-06-2018 22:21
Professional

florian

Lid sinds: 31-08-2011
65 bijdragen

Beste leden

We hebben een probleem met een seat altea XL. De auto startte in het geheel niet. Er was geen contact op het dashboard, juist de achtergrond verlichting ging en de radio. Tijden het zoeken het ik alle zekeringen gecontroleerd onder het dashboard en ook alle relais. Ook de relais in het motor compartiment. Op het einde van de dag heb ik onder het dashboard de drie stekkers van het "bcm module" eens uitgeblazen met perslucht (zachtjes) en nagekeken op eventuele corrosie. Ik heb voordat ik de stekkers losgekoppeld heb de batterij ook losgekoppeld.

Ik heb deze zo een hele nacht laten staan en de dag erna had ik plots contact en startte de auto. dan heb ik de auto uitgelezen en kwamen er een hele reeks fouten op. Wij gebruiken apparatuur van delphi om uit te lezen.

Steering angle sensor no comminication

electrohydraulic steering control unit: no communication

engine control unit:no communication

terminal 30: open circuit

relay voltage supply terminal 75x circuit failure

en nog een reeks van open circuits en communicatie fouten

Ik heb geen beschikking tot stroomloopschemas of dergelijke en onze autodata gaat maar tot 2012 en deze geeft geen schemas voor de desbetreffende auto eventuele draden uit te meten.

Op dit moment ben ik te einde raad.

(Het gaat om een belgische wagen dus daarmee geen kenteken kunnen invullen)

 

Gemeten

Zekeringen en relais onder het dashboard en motor

Uitgelezen met

Delphi

Downloads (2)

  • img_9206.jpg
  • img_9220.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.