P0172 blijft terug komen 2.0 TSI

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Leon
Type
Leon
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/9
Brandstof
Benzine
Reacties
65
Bekeken
1713
Gepost: 27-11-2019 18:41
Professional

DennisVAG

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 09-01-2017
16 bijdragen

Beste collega monteurs,

Gezien dit mijn eerste bericht hier op het AMT forum is even een korte introductie.

Mijn naam is Dennis Wijnhoven, 27 jaar, werkzaam bij een universeel garage in het noorden van Limburg en in de vrije tijd werkzaam voor mij zelf.

Dan nu het probleem waar ik tot op heden nog niet uit kom. Enkele maanden geleden namelijk een Seat Leon FR 2.0 TSI uit 2009 verkocht aan een nieuwe klant. Deze auto heb ik ingekocht met defecte wervelkleppen in het spruitstuk. Het spruitstuk heb ik vervangen en gezien de vervuiling op de inlaat kleppen heb ik deze toen ook direct gereinigd met de producten van Rapid. Al met al alles goed gegaan en de auto liep weer zuiver.

Enkele weken na verkoop komt de klant echter terug met de foutcode P0172, Brandstofberekeningsysteem, systeem te rijk. 

In 1e instantie de foutcode gewist. Deze kwam helaas na enkele weken al terug. Enkele meetwaarden zoals lamda, LMM en timing gecontroleerd. Carter en tank ontluchting ook gecontroleerd op lekkages. Alles in orde. Vervolgens de injectoren laten testen en reinigen. Wederom in orde. Opvoerpomp in de tank vervangen gezien de foutcode volgens het freeze frame telkens met stationairtoerental in het systeem werd opgeslagen maar ook dit lost niets op.
 

Inmiddels loopt de motor op bedrijfstemperatuur bij stationair toerental zo nu en dan op 3 cilinders en krijg ik continue misfires op cil. 1. Bobines en bougies heb ik ook al uitgewisseld maar dit geeft geen verbetering. Cilinders en kleppen inwendig laten controleren doormiddel van een endoscope maar ook hier niets te vinden.

Iemand een idee of tips? Ik wil graag een goede diagnose stellen om niet nog meer te vervangen zonder resultaat en om natuurlijk zo'n goed mogelijk werk af te leveren.

Bedankt alvast.

Gemeten

Bobines, bougies, injectoren, brandstofaanvoerpomp en carterontluchting membraam

Uitgelezen met

VCDS/VAGCOM

Foutcodes

P0172

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.