Fiks koelprobleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Marbella
Type
Marbella
Uitvoering
-
Bouwjaar
1994
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
1717
Gepost: 19-02-2007 15:14
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Goedenmiddag.

Hier in de werkplaats staat een Marbella met een chronisch koelprobleem. Het begon met een lekke kachelradiateur die onderweg de geest gaf waardoor op de A12 een koker. Radiateur vervangen en afgevuld.

Motor lopen en luchtbellen in de radiateur. Co-meter er boven, geen meting. Toch de kop eraf. Aan de pakking niets te zien. Kop weggebracht voor controle en vlakken. Kop bleek gescheurd. Andere kop. Testen en vlakken. Kop goed. Gemonteerd met nieuwe pakkingen. Rijden geen probleem. Na ong. 150 km, hoppa, alle koelvloeistof eruit. Nu op de A1. Geen lek te vinden. Thermostaat vernieuwd. Probleem bleef, na verloop van tijd gooit ie de koelvloeistof er uit. Het circuleerd wel, zo te zien. De radiateur zag er ook niet al te fris uit,dus een nieuwe.

Probleem blijft. Hoe is het met de waterpompen van de Marbella? Schoepenwieltje wel eens los of weggerot?

Zou het anders ook niet weten. Jullie en idee??

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.