laadprobleem alternator

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Skoda
Merk
Skoda
Model
Fabia
Type
TYPE 5J
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
836
Gepost: 17-12-2017 21:20
Professional

stievie

After sales manager
Universeel

Lid sinds: 19-03-2014
194 bijdragen

Beste,

 

Ik ondervind een raar probleem met een skoda fabia.

Deze staat regelmatig met een lege accu.

Zelfs al heeft men er 40 km gereden , bij aankomst stil leggen en onmiddelijk opnieuw starten wil niet lukken batterij plat . deze is reeds vorig jaar vervangen en enkele dagen terug getest en goed bevonden.

Is wel zo na de 40 km gereden te hebben en zonder de motor uit te zetten was er een laadspanning van 12,45 v ( te weinig volgens mij) . ik zou durven vermoeden dat de alternator slecht is maar ik zie op het schema dat hier de alternator geregeld wordt door de motor ecu ofwel de carrosserie ecu.

nog iets wat opvalt dat de motor na start na enkele sec iets sneller gaat draaien. wat bij andere modellen erop wijst dat de laadspanning niet in orde is en toch meet ik op dat moment 13.60 v ongeveer .......

iemand ervaring hiermee, of gewoon de alternator vervangen ? 

Gemeten

laadspanning soms 13.50 v of 12.80v .........

Uitgelezen met

Gutmann macss 42

Foutcodes

1117 belastingssignaal dynamoaansluiting "DF" / 446 voedingsspanning - stroomvoorziening te laag . 907 ingreep lastmanagement

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.