Motor start wel maar slaat niet aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Skoda
Merk
Skoda
Model
Fabia
Type
TYPE 6Y
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005
Brandstof
Benzine
Reacties
19
Bekeken
6967
Gepost: 15-09-2012 11:41
Professional

Andalus

Diagnose technicus
Universeel

Lid sinds: 09-01-2012
101 bijdragen

 Hallo allemaal,

We hebben een fabia binnen staan die niet meer aanslaat. Storingen uitgelezen, geen foutcodes. Volgens klant liep motor op 3 cilinders toen had klant zelf een bobine vervangen waarna de motor even goed liep. Maar daarna niet meer aansloeg.

Ik heb tot nu toe distributietijden gecontroleerd, staat goed p tijd. Het motortoerentalsignaal tijdens starten is wel te zien op de meetwaardeblokken van de vas tester, dus motorregelapparaat ziet het toerental. Vervolgens bobines en bougies uitgebouwd en bougies gewisseld maar hielp niet. Ik ben er achter gekomen dat geen van de bougies vonkt, dus ontstekingsprobleem. Voeding en massa van bobines is in orde en bedrading tussen bobines en motorregelapparaat heeft geen onderbreking of kortsluiting of hoge weerstanden.Compressie op cil 1 is 10bar en rond 16 bar op de andere cilinders. Auto rijdt ook op lpg. Ik denk zelf aann motorregelaparaat. Alle andere ideeen zijn welkom

Compressie gemeten deze is op cil1 10 bar en de andere cilinders rond 16 bar. Auto heeft ookG gasinstallatie. Ik

 

 

 

 

Uitgelezen met

Vas

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.