Probleem met tellerklok

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Skoda
Merk
Skoda
Model
Octavia
Type
TYPE 1U
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
5553
Gepost: 13-04-2012 12:05
Professional

Reihe


Universeel

Lid sinds: 26-10-2010
393 bijdragen

Hallo Heren,

 

hier een skoda staan met een vervelend probleem. Klant komt bij ons met de klacht dat zijn brandstofmeter, temperatuur meter en mfa niet werken. Zelftest gedaan met Vag-com alle tellers werken prima. Uitgemeten aan de hand van een schema uit Autodata alles wijst naar de MFA schakelaar. Rammel met de stuurkolom en het werkt weer even. Tijdelijk 2 draden aan elkaar gelegd zodat de klant toch een brandstofmeter en een temperatuur meter heeft, werkte prima alleen als de verlichting aan gaat geeft hij een iets andere waarde aan. Andere MFA schakelaar erin maakt helaas niets uit. De bruin witte draad en de blauw grijze vanuit de MFA heb ik belast doorgemeten, zodra ik deze kruislings doorverbind kan ik de MFA bedienen (ging met de oude schakelaar niet) alleen werkt de temperatuur meter dan niet, brandstof meter wel.

Volgens het schema lopen alle meters die niet werken via een bruin witte draad die langs de MFA komt alleen kan ik hier niets vreemds aan ontdekken. Iemand een advies welke kant op te gaan, ben er al te lang mee bezig en staar me blind.

Gemeten

Zie omschrijving

Foutcodes

Geen signaal temp sensor in instrumentenpaneel (code nog terugzoeken)

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.