Soldeerstation aanschaffen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Merk
Model
Type
Uitvoering
-
Reacties
22
Bekeken
773
Gepost: 22-04-2020 20:34
Topmonteur

Unikneet

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 15-11-2011
1727 bijdragen

Kenteken is ter illustratie/ voor in te kunnen vullen.

Het gaat om een soldeerstationnetje aan te schaffen voor (in het begin) simpele soldeerklussen aan electronica onderdelen.

Bijvoorbeeld opgetreden haarscheurtjes in de connector aansluitingen op een printplaat. Deze weer netjes vloeien. Soms zitten ze erg dicht op elkaar. Ik heb dat eerder wel voorelkaar gekregen met het groffe geschut maar soms gaat dat hem echt niet worden.

Heb er nu weer een binnen staan een Focus C-max met af en toe niet starten, dan helemaal vol met communicatiestoringen. Kom uiteindelijk op connectorpinnen op printplaat instrumentenpaneel.

Kun je dan wel weer opsturen en 150 euro of meer kwijt zijn en de klant ook zijn auto voor bijna een werkweek. Dat moet toch zelf ook te doen zijn.

We hebben nu alleen zo'n rauwdouwers soldeerbout. Gaat alleen op volle kracht en dan is het voor fijner werk veel te véél. Leuk om draden mee aan elkaar te solderen maar dan houdt het wel op.

Maar als ik ga zoeken duizelt me een beetje. Hoeveel Watt, contact, contact loodvrij, hetelucht, actieve of passieve punt, en ga zo maar door.

Dus ik zoek wat tips, aanbevelingen. Het mag maximaal een euro of 100, 150 kosten.

Gemeten

nvt

Uitgelezen met

nvt

Foutcodes

nvt

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.