Ssangyong Rexton RX 270 Xdi

SsangYong
Merk
SsangYong
Model
Rexton
Type
Rexton
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
314
Gepost: 21-02-2024 00:00
Professional

VWrules


Schadeherstel

Lid sinds: 14-09-2015
39 bijdragen

Beste collega's , 

graag even meedenken :

Ssangyong Rexton RX 270 Xdi ( Mercedes 270 cdi ) was opeens "geblokkeerd" in 1 versnelling !

Dat zal dan wel de "noodloop" zijn , waarbij de automatische versnellingsbak nog slechts 1 versnelling kiest en er slechts een 70 km/h mogelijk is .

Ook een stevige schok voelbaar wanneer van "P" naar "D" of "R" wordt geschakeld , versnellingsbak werd gespoeld , nieuwe filter en olie , geen verschil .

Toen was deze nog uit te lezen en gaf volgens klant een elektrische fout(code?) in de versnellingsbak , hij weet (uiteraard ...) niet meer welke !

op enkele dagen tijd werd het stukken erger ; ondertussen bleek regelmatig ook het vermogen weg te vallen , wanneer de man niet met uiterst voorzichtige gaspedaal-touch tewerk ging begon de motor te schokken , gas lossen en héél voorzichtig weer indrukken en de motor deed het weer wel , maar dus héél traag ( derde versnelling in noodloop ?) ... check engine lampje was ook continu aan !

hij kon nergens terecht voor uitlezen/diagnose op korte termijn , met als gevolg dat de wagen vanmorgen niet meer startte !

ben even ter plaatse gaan kijken , niet uit te lezen !
Steeds opnieuw "geen communicatie met voertuig mogelijk" !

zonder foutcodes is het gokken , maar verstuivers is eerste gedachte ( = gekend probleem , 1 of meerdere met teveel lekverlies ?) , dan defecte nokkenassensor , brandstofregelklep/opvoerpomp ... 

door teveel proberen was zijn batterij al leeg , en ik had geen booster , startkabels of remmenreiniger/start pilot bij !

(ik was ook "on the road" zonder gereedschap...toen hij mij om hulp vroeg )

dus afgesproken om morgen nog eens langs te gaan , met start pilot , goed geladen batterij en booster + startkabels !

(en wat hoop ; als hij op start pilot weer aan de praat moest geraken kan hij toch al naar SsangYong dealer gereden worden, want 2,5 ton takelen ... kost al wat geld , met bwj 2004 - 20 jaar - wordt het snel TE veel ! )

iemand tips of suggesties om zonder uitlezen toch al iets te kunnen uitvissen , om de man asap verder te helpen ?

Scan 100 (SY) of is deze met andere diagnose uit te lezen ?

 

 

 

Gemeten

Niet uit te lezen !

Uitgelezen met

Delphi

Foutcodes

“Geen communicatie met voertuig mogelijk”

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken