Rijhoogte te laag achteraan na vervangen dempers

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Subaru
Merk
Subaru
Model
Forester
Type
Forester
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
LPG
Reacties
1
Bekeken
202
Gepost: 11-04-2017 21:05
Professional

nielsvdp


Universeel

Lid sinds: 02-09-2011
128 bijdragen

Hallo,

Bij deze wagen heb ik de achterste dempers vervangen door niet OEM Monroe dempers (G8140 & G8139) echter hangt de wagen nu door. 

Ik ben er ondertussen achtergekomen dat de OEM dempers SLS systeem hebben (mechanisch self leveling systeem). De Monroe dempers hebben dit niet en hangen bij gevolg door omdat de zwakkere OEM SLS veren nog gemonteerd zijn.

De SLS demper zijn echter zeer duur en daarom de vraag of er een andere oplossing is zoals het monteren van sterkere veren. De non-SLS veren die opgegeven worden van Monroe zijn (SP3777) beschikbaar maar ben niet zeker of dit het probleem zal oplossen. 

Opmerking de wagen heeft een LPG installatie en is sowieso een beetje zwaarder achteraan. Gaan deze SP3777 veren sterk genoeg zijn of is het aangewezen om nieuwe OEM SLS dempers te monteren. 

Iemand enige ervaring met de achterste dempers van een Forester? En succesvol deze omgezet naar non SLS?

Alvast bedankt,

Groetjes

Gemeten

nvt

Uitgelezen met

nvt

Foutcodes

nvt

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.