Subaru impreza loopt niet mooi vloeiend

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Subaru
Merk
Subaru
Model
Impreza
Type
Impreza
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Reacties
22
Bekeken
16259
Gepost: 02-03-2012 13:23
Professional

bastiaan45

Lid sinds: 13-09-2010
55 bijdragen

Goedemiddag allen.

Heb hier een Subaru Impreza van 1999, met 2.0 liter EJ20 turbo motor.

Euvel is als volgt:

Bij deellast, dus constant op snelweg of rustig normaal door toeren optrekken, loopt de auto niet mooi vloeiend. Hij houdt wat in en schokt wat. Is niet enorm, maar wel merkbaar. Bij vollast geen probleem, geen inhouden, geen schokken. Ook bij stationair lopen is te horen dat de motor wat schommelt in toeren. Erg licht, is niet aan de naald van de teller te zien, maar wel te horen.

Reeds vervangen/geconstateerd:

-Lucht/massameter is reeds vervangen door vorige eigenaar, zit sticker nog op, lijkt me stug dat die weer de geest gegeven heeft.

-Lamdasonde 3 anderen getest uit exact dezelfde auto's, beetje verschil, maar niet veel (lopen prima in de andere auto's namelijk) Lamdasonde schoongemaakt, geen verschil.

- Uitgelezen. Lamdaintervallen waren langzamer dan ze eigenlijk zouden horen te zijn, toch leverde wisselen met andere sondes slechts minimale verbetering op.

-Stappenmotor gereinigd.

-Geen vacuumlek kunnen ontdekken, vrijwel alle slangen en buizen nagekeken.

Ik zou normaliter zweren bij de lamdasensor, maar na 3 verschillende gemonteerd te hebben, is er wel wat verschil merkbaar, maar geen van 3en lossen het probleem compleet op, terwijl de andere auto's perfect lopen.

Wat vreemd is, ik heb de lamdasonde ook losgehaald en om te testen dan zo gaan rijden. inhouden en schokken is dan stukken erger dan met lamdasonde, maar eigenlijk zou een CHECK ENGINE lampje aan moeten gaan, maar dat gebeurt niet. Op een of andere manier heb ik niet het idee dat de lamdasonde (alleen) hier de boosdoener is.

Iemand tips/ideeen?

 

Uitgelezen met

SUBARU OBD Reader

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.