Tikken koude Subaru motor EJ20

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Subaru
Merk
Subaru
Model
Legacy
Type
Legacy III
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
17538
Gepost: 16-04-2008 09:08
Professional

pvdvlies

Lid sinds: 16-04-2008
3 bijdragen

Na het starten van de koude motor is tussen de 1000(al bij licht gas geven) en 3000 toeren een harde tik te horen bij koude motor. Stationair niets hoorbaar. Het tikken gaat in frequentie omhoog bij meer toeren.
Als de motor op temperatuur is dan is het tikken volledig verdwenen. De duur van het tikken is ook sterk wisselend. De ene keer binnen 5 minuten verdwenen de andere keer pas na 25 minuten. Of als de auto een paar uur heeft stil gestaan en de temperatuur toch sterk is gedaald is na het starten ook geen tik hoorbaar. Pas als de motor langer dan 7-8 uur heeft stil gestaan is de tik weer hoorbaar.
De relatie met de buitentemperatuur, vocht?  
De olie is vervangen door een dunnere variant Asyntho 5W-30  en een maand later is er een TSL toevoeging bij de olie gedaan. Het tikken is na een maand nog steeds aanwezig. Het enige voordeel lijkt op dit moment een gunstiger brandstof verbruik en een stillere motor als deze warm is.

Tikken van een kantelende zuiger?
Tikken van klepstoter(s)?
Tikken van ?????

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.